Program ajánló

Kezdő Japán Teaművészeti Tanfolyam

Szeretnék minden kedves érdeklődőt tájékoztatni a hamarosan induló 8 alkalmas kezdő tanfolyam 2015. évi óráinak időpontjairól. 
Kérdés. kérés esetén továbbra is forduljatok hozzám, hozzánk bizalommal!

Kezdő Japán Teaművészeti Tanfolyam óráinak időpontjai:
1. óra: Október 27. kedd
2. óra: November 7. szombat 
3. óra: November 17. kedd
4. óra: December 8. kedd
5. óra: December 19. szombat

Keddi napokon 17 vagy 19 (legkésőbb 19:30) órás kezdésre van lehetőség, a szombati alkalmak pedig 9 vagy 11 órakor kezdődnek majd. A kezdési időket a jelentkezők igényeihez, lehetőségeihez fogom igazítani, így kérek minden jelentkezőt, hogy jelezze számomra a lehetőségeit az info@urasenke.hu e-mail címen.
További részletek az urasenke.hu honlapon találhatóak illetve e-mailes megkeresés esetén minden további kérdésre örömmel válaszolok.

Rajzó-Kontor Kornélia
titkár, művészeti vezető
Urasenke Hungary
Magyarországi Japán Tea Egyesület

Csatlakozási lehetőség az Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzésbe - 2014. októberében

Kedves Gyakorlók!

Idén is folyik az Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta (AMM) képzés. Képzésünk a keleti mozgás és masszázsterápiát a gyógyítás felől közelíti meg, három szinten felépítve. 

Az első részben megismerkedtünk a test anatómiájával és egészséges működésével, majd a betegségeket tekintettük át. 

A második modulban a természetgyógyászati módszerekkel ismerkedünk, ízelítőt kapva gyógyító hatásukból, hangulatukból. 

A képzés utolsó szakaszában megtanuljuk a tradicionális déli stílusú thai masszázst, Qigong gyakorlatokat, Taiji Quant és jógát, valamint gyakorlunk Do-int és más keleti masszázsokat. 

A csoporthoz az októberben induló képzési szakaszban lehet csatlakozni - még kb. 5-8 fő tud csatlakozni október elején a szakmai részhez, ha van előképzettségük. 

Érdeklődni Eredics Anitánál tudtok a daotaiji@gmail.com címen tudtok.

Jó gyakorlást kívánok!

Dóra

2015. első kalligráfia bulija - 2015. január 31.

Kedves Gyakorlók!

Január 31-én (szombaton), mindenkit várunk szeretettel a Keleti nyelvek Iskolájában.


A fő téma: Holdújév, szerencse, jókívánságok és ünnepek.
Természetesen, akit egyéb dolog érdekel pl. bambuszok - azok sem lesznek kizavarva...

Időpont: január 31. (szombat) 9-től 16h-ig.
Cím: Szentkirályi utca 8. - az Uránia mozihoz közel

Ha jössz, kérjük előre jelezd az iskolánál, hogy tudjuk melyik terembe férünk majd el.

Köszönjük!
Hugi


Kedves Gyakorlók!

Ismét egy csodás szombati napra invitálunk mindenkit, aki érdeklődik a kínai szépírás és/vagy festészet iránt.

November 29-én (szombaton) 9h-tól 16h-ig a Keleti Nyelvek Iskolájában várunk - az Uránia mozihoz közeli Szentkirályi utca 8-ban. Idén ez lesz az utolsó alkalom. 

Jelentkezni az iskolában (telefonon), vagy a Keleti Nyelvek Iskolájának facebook oldalán lehet. 


Az augusztusi foglalkozás sikerére való tekintettel és mert szeretjük nagyon; immár egy nagyobbacska "rajongótábor" alakult ki Janisz és a kalligráfia, és bambuszfestés körül. Megbeszéltük s immár megvan a konkrét időpont:

Tehát SZEPTEMBERBEN ismét lesz kalligráfia oktatás és bambuszfestészet Janisz vezetésével. A fő téma közkívánatra most a bambuszok lesznek és akinek szükséges, természetesen az alapok.

Kérek mindenkit, hogy jelezze résztvételi szándékát mihamarabb az iskolánál, hogy megfelelően elő tudják készíteni a termet. 

SZEPTEMBER 20. Szombaton de 9-től 16-ig (közte ebédszünet 1 óra ) mindössze 5400.- forintért

Helyszín, az Uránia mozihoz közel a Szentkirályi utca 8. irodaházban, a Keleti Nyelvek Iskolája -ban. 

A hangulat garantált!
Mindenkit várunk szeretettel! jelentkezni az iskolánál telefonon, vagy mailen lehet: telefon: 30/203-8025, 70/203-7456, 30/9431-282; e-mail: mail@keletinyelvek.hu

Itt megjegyezném, hogy szeptember 13. szombaton Janisz tart egy előadást a Mai kínai vizuális kommunikációról. 14-órától szintén az iskola területén. Oda is várnak mindenkit szeretettel !

Nagyon izgalmas lesz. Ott találkozunk!

Hugi 

 


 

1 napos kalligráfia tanfolyam II.- 2014. augusztus 9.

A sikerre való tekintettel augusztusban ismét lesz kalligráfia oktatás és bambuszfestészet Horváth Janisz vezetésével. 

Az órákat Horváth Janisz, a hangzhoui Kínai Művészeti Akadémia végzett kalligráfia oktatója, grafikus, tipográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára tartja. Felkészültségét, a művészeti akadémia kiváló minősítésű diplomája mellett mi sem bizonyítja jobban, hogy óráit iskolánk kínai anyanyelvű tanárai is lelkesen látogatják.

időpont: AUGUSZTUS 9. Szombaton de 9-től 16-ig (közte ebédszünet 1 óra) 

ára: 5400.Ft

Helyszín: Keleti Nyelvek Iskolája - Budapest, Szentkirályi Irodaház (Szentkirályi u. 8.), II. em. -az Uránia mozihoz közel

jelentkezni az iskolánál telefonon, vagy mailen lehet:telefon: 30/203-8025, 70/203-7456, 30/9431-282; e-mail: mail@keletinyelvek.hu

Mindenkit várunk szeretettel! 

 


 

1 napos kalligráfia tanfolyam - 2014. július 12-én

Kedves Gyakorlók!

Egy gyakorlónk, Hugi júliusban egy napos kalligráfia gyakorlást szervezett Horváth Janisz vezetésével. 

Program: Július 12. (szombaton) 9h-től 16h-ig, közte 12-13h-ig ebédszünet - nem 6, hanem 8 tanórát kapunk, azaz kettőt ajándékba adnak. 

Ára:5400Ft

Helye:Keleti Nyelvek Iskolája - 1088. Budapest, Szentkirályi u. 8.

Kérjük, e-mailben jelezzétek részvételi szándékotokat a hugilee1@gmail.com címen.
Ha az esemény sikeres lesz, akkor a következő hónapban, még a sulikezdés előtt megismételhető. Ez az időpont 90%, hogy augusztus 23-án (szombat) lesz. 

Várunk szeretettel!

Dao előadás Győrött: 2013. 10. 12. (15.00–18.00)

Dao előadás Győrött: 2013. 10. 12. (15.00–18.00)

Az előadás a Cantong qi (A hármas egység pecsétje) című taoista alkímiai művet mutatja be az érdeklődőknek, amit a hagyomány Wei Boyangnak 魏伯陽 tulajdonít (i. sz. 2. század) és főként a taoista alkímiára fejtette ki hatását. A mű értelmezéséhez különösen a benső alkímia járult hozzá, mivel tanainak és gyakorlatainak eredetét látja benne, alapelveinek és módszereinek teljes felépítését szemlélteti és tartalmazza. A mű három nagy eszmeáramlatot egyesít:

1)      a Yijing 易經 (Változások könyve) kozmológiáját,

2)      a taoizmus nemcselekvését (wuwei 無爲), valamint

3)      az alkímia cselekvését („a tűzzel és a tűzhellyel végzett munkát”).

Az első rész a megnevezhetetlen dao 道 és a megnyilvánult létezés kapcsolatát vizsgálja, középpontjában a világmindenséget mozgató erők (Sarkcsillag, Ég-Föld, Nap-Hold) állnak.

A mű tehát elsőként a világot létrehozó és mozgató erőket térképezi fel (kozmológia és asztrológia), majd a 2. és a 3. részben ebbe a kozmikus „keretbe” helyezi bele az embert, illetve tárgyalja az átalakításokat (alkímia).

Az előadás az alkímiai taoizmus kozmológiájára összpontosít, a qigong táborokban elhangzottakat foglalja össze röviden.

Ajánlott felkészítő olvasmányok:

http://www.aranyelixir.hu/content/fabrizio-pregadio-az-aranyelixir-utja-4-fejezet-cantong-qi-harmas-egyseg-pecsetje

http://www.aranyelixir.hu/content/fabrizio-pregadio-az-aranyelixir-utja-5-fejezet-waidan-cantong-qi-utan

Előadó: Horváth Gábor

Helyszín: Győri Központ, Győr-Belváros, Árpád út 51/A.

Jelentkezés és további információ: Eredics Ancsa daotaiji@gmail.com

Öt Bölcsesség Kurzus Irini Rockwellel I. és II. modul - augusztus 23-25./26-30.

Kedves Gyakorlók!

A tavalyi évhez hasonlóan, Irini Rockwell buddhista tanító ismét képzést tart nálunk, ezúttal nyitottan, külsősök számára is. A kurzus részletes leírását csatoltan találjátok

***

Az ember és a világ valódi minőségeit megismertető, a Taoizmus és Buddhizmus gyökerein is túlnyúló tanításokat Irini Rockwell világhírű amerikai trénerként nagyon közérthető és közvetlen módon adja át Wisdoms@Work (Bölcsességek Gyakorlati Alkalmazása) képzési sorozatában. A sorozat első két bevezető modulja aTermészetes Ragyogás – Belső erősségeink felfedezése és felragyogtatása két részes kurzus keretében, idén már nem csak a tagok, de ismerős érdeklődők számára is elérhető.

A teljességünk egészét érintő tanítások felé nyitott gyakorlóként, bizonyára értékelni tudjuk azokat a lehetőségeket, amelyek segítik a mindennapi életben folyamatossá tenni és megtartani azt a nyitottságot és éberséget, ami testi, energetikai és szellemi teljességünk megélésének alapja.

Chögyam Trungpa Rinpocse által képviselt tibeti buddhista hagyományvonal áldását hordozva Irini Rockwell vallási és filozófiai irányzatoktól függetlenül is működőképes módszert ad a kezünkbe. 
Ez a végtelenül egyszerű módszer már a tanításokkal való ismerkedés során élővé képes tenni azt a mélyen bennünk gyökerező tapasztalást, miszerint az élet leginkább drámai pillanataiban is képesek vagyunk egy olyan határtalan szabadság választására, amely minden egyes percet, minden egyes másodpercet a béke, szeretet, megbecsülés, tetterő és valódi menedék otthonaként él meg.

Az Irini Rockwell által közvetített tanítás alapjaiban képes megváltoztatni önmagunkhoz és az élethez való viszonyulásunkat. Az önmagunk és mások felé gyakorolt szerető kedvesség által képes élővé tenni a bennünk rejlő eredendő minőségeket, felemelni bármely egyéb típusú gyakorlásunk eredményességét is.

***

Akár egyéni gyakorlóként, akár segítő szakmákban dolgozva, meglepően hatékony eszközt kapunk a kezünkbe, amely nem csak minket tesz kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá, hanem a más emberekkel való viszonyulásunkat is átalakítva képessé tesz eredendő jóságunk és belső minőségeink kisugárzására is.

Várunk Téged is szeretettel, és immár nyugodtan oszd meg a lehetőséggel kapcsolatos információkat azon családtagjaiddal, barátaiddal és ismerőseiddel, akiket úgy véled szintén érdekelhet az idén augusztusi kurzus!

Kellemes nyarat és jó gyakorlást!

a szervezők és segítőik: Mimi, Guszti, Klári, E.T., Simi

Hatha jóga tábor Drimál Istuval augusztus 10-11.

Hatha jóga tábor Drimál Istuval

(A tábor a korábban meghírdetett időponhoz képest 1 héttel korábbra került)

A tábor rövid témája:

A jóga lényege, hogy a test helyes használatán keresztül először egészségre tegyünk szert, ami megnyugvást hoz a lélekbe, aminek eredményeképp visszatérhetünk önmagunkba, fölismerve, kik is vagyunk valójában. 

Fókuszban a derék nyújtása, a csípő lazítása, továbbá a vállöv erősítése, nyújtása. 

Időpont: 2013. augusztus 10-11.

Program:
Péntek
esti érkezés

Szombat
10:30-13:00 derék, váll: alapvető álló pózok; csípő: alapvető ülő pózok
16:30-19:00 derék, váll: alapvető álló pózok; csípő: alapvető ülő pózok
20:30-22:00 elmélet, beszélgetés, ellazulás (savászana)

Vasárnap
9:30-12:00 derék, váll: alapvető álló pózok; csípő: alapvető ülő pózok
14:00-16:30 derék, váll:fordított pózok bevezetése, csípő: csavarások bevezetése

Árak :

Tagoknak szállással, étkezéssel 16.100 Ft
Nem tagoknak szállással, étkezéssel 17.000 Ft


A tábor jelentkezési határideje július 27. (szombat). Az on-line jelentkezésnél "Képesség és oktatói táborok" opciót kell választanotok.

Érdeklődni a daotabor@dao.hu címen lehet.


Taijiquan tábor Chen Xiaowang Nagymesterrel mindenkinek

Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy Chen Xiaowang Taiji Quan Nagymester elfogadta meghívásunkat és Magyarországra látogat idén, hogy háromnapos nemzetközi VIP szemináriumot tartson a Teljes Valóság Magyar Taoista Közösség elvonuló helyén.

A speciális szeminárium, amely a Taiji Quan belső gyakorlataira épül, tartalmaz 5x3 óra edzést, napi 3x étkezést, teakóstolást a szünetekben. Ezen felül lehetőség lesz magánórát is venni különdíj ellenében.

A tábor maximum 40 fős lesz, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Részletek a Mesterről, a táborról és a jelentkezés részleteiről a csatolt dokumentumban.

Jó gyakorlást!

 

VIP Workshop of Chen Xiaowang Taiji Quan Grand Master

19th generation Chen family Master Standard-bearer of Chen family Taiji Quan Head of the Chen family school of Taiji Quan
Grand Master Chen Xiaowang will hold a VIP workshop in Hungary

14th – 16th June 2013.
Location: Bükkvölgy Major (next to Kisterenye) – 100km north of Budapest (Hungary)

We happily inform every practitioner that Chen Xiaowang Taiji Quan Grand Master accepted our invitation and will visit Hungary this year to
hold a three-day-long international VIP workshop at the retreat center of the Perfect Reality Hungarian Taoist Association.

The special workshop focusing on the internal practices of Taiji, contains 5x3 hours training, accommodation in rooms
with 2-4 beds, 3 meals per day and tea tasting during break times. Moreover it is possible to take private lessons for
additional fee.


You can register at the following e-mail address: gmchenseminar@gmail.com
For further information, please call Mária Wágner at +36 70 232 1740.
Please send

Wudang Tai Chi Chuan szeminárium Dan Dochertyvel

Wudang Tai Chi Chuan szeminárium Dan Dochertyvel

2012. szeptember 22-23. Budapest

Kinek ajánljuk:
Mindenkinek, aki érdeklődik a Tai Chi Chuan kicsit harciasabb és alkalmazásokon alapuló változata iránt. Teljesen kezdőknek, újrakezdőknek, haladóknak. Időseknek és fiataloknak egyaránt!

Program:

  • pusztakezes formák (lebontott, rövid, hosszú, haladó) és alkalmazásaik (tao chuan)
  • fegyveres formák és alkalmazásaik (qiang - lándzsa, dao - szablya, jian - kard)
  • lökőkezek (tui shou)
  • önvédelem (san shou)
  • belsőgyakorlatok (12 yin és 12 yang nei kung)
  • elmélet

 

Időbeosztás:
2012. Szeptember
22.szombat: 10.00-12.30 és 13.30-16.00
23. vasárnap: 10.00-12.30 és 13.30-16.00

Gyülekezés:
9.30-tól, 16.00-17.00-ig lehetőség van Nei Kung tanulásra.

A Nei Kung gyakorlás feltétele: legalább egy Wudang Forma ismerete, és engedély, javaslat, az oktatódtól.

Helyszín:

1113 Budapest, Bocskai út 47-49. Bejárat a Dávid Ferenc utcából.
Az iskola falán ez olvasható: Bocskai 80.

Pár nappal az esemény előtt, nézd meg a weboldalt, nem történt-e változás!
Jó idő esetén az edzések szabadtéren lesznek megtartva, eső esetén tornateremben leszünk. Megkérek mindenkit, hogy ennek megfelelően öltözzön.
Akinek van gyakorlóeszköze, kérem, hozza magával (kard, szablya,lándzsa/bot).

Jelentkezés és hozzájárulás a szervezés költségeihez:

Szeptember 9-ig történőbefizetés esetén:
Fél nap 4.500 Ft,
Egész nap 7.000 Ft,
Mindkét nap 12.500 Ft

Szeptember 9-től:
Fél nap 5.000 Ft,
Egész nap 9.000 Ft,
Mindkét nap 15.000 Ft

A hozzájárulást odaadhatod személyesen, vagy át is utalhatod a Fénymag Közhasznú Egyesület OTP bankszámlaszámára 11702074-20000521, a közleménybe ezt írd be:”2012.09.22-23. hozzájárulás programszervezéshez”

Lemondás:

szeptember 9. után történő lemondás esetén a befizetetthozzájárulás nem jár vissza, viszont az lehetséges, hogy jöjjön valaki helyetted.

Ha biztosan tudod, hogy jössz, küldj egy e-mailt vagy nyomj egy igent a SanBaoIskola Facebookon oldalán az eseménynél!
Kérlek, oszd meg az eseményt az üzenő faladon és hívd meg a barátaidat is! Ha kérdésed van, hívj bátran!

További információ:
Farkas Gábor Viking
+36 209 717 431
E-mail: info@sanbao.hu Web: http://sanbao.hu
Nemzetközi oldal: http://www.taichichuan.co.uk/

Nyílt nap a Balassi Intézetben

Nyílt napot tart a Balassi Intézetben július 5-én. Kínával kapcsolatban Salát Gergely (ELTE Konfuciusz Intézet Modern Kínai-kutatási Központjának vezetője) tart egy vitaindító előadást, Kína - mítoszok és valóságmorzsák címmel.

Az előadás célja, hogy a mai, modern Kínával megismerkedjenek a résztvevők. Salát Gergely előadásában a Kínával kapcsolatos mítoszokkal foglalkozik (kommunizmus, egységes pártállam, a világ potenciális megmentője). Ezt követően kerül sor a kerekasztal-beszélgetésre, melynek moderátora Révész Ágota, sanghaji szakdiplomata lesz. A résztvevők feladata, hogy szaktudásuk és tapasztalatuk szerint megosszák véleményüket a kulturális- fejlődő Kínával kapcsolatosan.

A kerekasztal beszélgetés további résztvevői:

Földes Péter
Volt diplomata Kínában. Publikáció: A kínai színezetű internet és implikáció.

Simon Adrienn
Tansjet fordítóiroda alapítója, szakfordító és –tolmács. Elsősorban közigazgatási, politikai, jogi, gazdasági témakörökben végez fordítást és tolmácsolást Magyarországon és Kínában egyaránt.

A belépés ingyenes. A nyílt napról többet a www.facebook.com/balassiintezet.hu címen a posztok között olvashattok.

Gyakorlási lehetőség

Kedves gyakorlótársak!

Kitört a nyár, és talán ilyenkor több időnk van tai chizni, gyakorolni, új dolgokat tanulni.
Most, nyáron egy havi edzésidőt, és így a tanulnivalót egy hétbe sűrítve lehet megtanulni intenzív  hetek keretében, Budapesten.

Kezdőknek, újrakezdőknek és majdnem kezdőknek a program:
Alapmozdulatokat, és a  48as forma elejét tanuljuk, (első zárási környéke) alapelvek szerinti mozgást, da lu-t, és relaxációt.
Teljesen kezdők is csatlakozhatnak.

Kérlek tudassátok ismerőseiteket a lehetőségről, akit érdekelhet.

Köszönöm!

Ugyanezeken a napokon a kezdő edzés előtt tai chi legyezőformát tanulhattok.
A forma elejét vesszük, az edzésekre eszközt én hozok, azt nem kell megvenni.
Az órák esténként lesznek, fél7-fél8ig a legyező edzés, és utána a kezdő.

július 3-6.
augusztus 21-24.

Kérlek tudassátok ismerőseiteket, tanítványaitokat a lehetőségről.

Köszönöm!

Haladó órák is lesznek a nyáron hasonló időbeosztással, annak részleteiről tájékoztatást az érdeklődőknek válaszlevélben küldök.
Jelentkezni lehet: l.and@freemail.hu szeretettel várlak Benneteket

Lévai Andrea
oktató

Tartalom átvétel