Tanárok

A Teljes Valóság Iskola Tanítói

Ez a cikk a Teljes Valóság Iskola (Quan Zhen, 全真) déli ágának mai Tanítói közül mutat be néhányat, akikkel Egyházunk jelenleg kapcsolatot tart fenn. Bár ezen irányzat alapítójának a Song-dinasztia (i. sz. 960–1279) idején élt Zhang Boduant tartják, az iskola a modern taoista belső alkímia pátriárkájának, Lü Dongbinnek a tanításaival vette kezdetét, aki Zhang Mesterét, Liu Haichant tanította. A déli ág jellemzője, hogy nem szerzetesi út, ezért az irányzat a története során végig, és egészen a mai napig gyakorlók laza csoportjaiból áll, vezetői pedig független Tanítók.

Eva Wong

Eva Wong a taoista belső alkímiai művészetek gyakorlója, taoista szövegek fordítója, a Feng Shui és a kínai asztrológia szakértője. Fordításai felbecsülhetetlen értéket jelentenek a taoista belső alkímia mai gyakorlóinak és tanulmányozóinak. Magyar nyelven eddig megjelent könyvei: A hét taoista mester, Őrizd a Yint, öleld át a Yangot, Yin és Yang harmonizálása, Útmutató a taoizmushoz.

Mesterek

A képen szereplő Mesterek balról jobbra:
Shifu Eva Wong, Shifu Joseph Yu, Shifu Yap Cheng Hai, Shifu Larry Sang, Shifu Raymond Lo

Prof. Dr. Jerry Alan Johnson

Johnson Mester az 1970-es évektől foglalkozik taoista művészetekkel:

  • harcművészetekkel: a Baguazhang és Taijiquan Mestere,
  • gyógyászattal: a hagyományos kínai gyógyászat doktora, Qigong klinika alapítója és igazgatója,
  • taoista mágiával: a Zheng Yi (Igaz Egy) taoista irányzat, a Mao Shan (Shang Qing) Iskola 80. generációs, a Long Hu Shan (Mennyei Mesterek) 66. generációs beavatottja és felszentelt papja.
Prof. Jerry Alan Johnson

Prof. Jerry Alan Johnson a Mao Shan Iskola főapátjával egy szertartás után

Wilson Yong

Malajziában praktizál, kedvenc területe a taoista Halhatatlanok, Istenségek és talizmánok. Közösségünket gyakran látja el hasznos tanácsokkal, és közvetlenül segít talizmánok készítésében.

Wilson Yong

 

Andrey Serednyakov

 

Andrey Serednyakov

Andrey Serednyakov, a Szentpétervárott tanító Mester
http://www.youtube.com/watch?v=xWyV5PH5I_4

Tartalom átvétel