Új tanulási lehetőség az MTE keretein belül

Kedves Gyakorlók!

Nagy öröm számunkra, hogy Iskolánk fejlődéséről és egy új csoport indulásáról számolhatunk be. Idén tavasszal az Egészségügyi Képzési Intézettől új szakirányok indítására kaptunk engedélyt, így az Alternatív mozgás és masszázs terápia mellett  társoklevelek megszerzésére is lehetőség nyílik. 

Május 31-én Budapesten a szakok megalapozására egy Egészségügyi modult indítunk, amely az ősz közepén zárul. Ősztől tavaszig a Természetgyógyászati modullal folytatjuk, majd igény szerint indítjuk az oklevelekhez kötött szakirányokat.

A képzés most induló, első szakasza szorosan kapcsolódik az egészségügyi vizsgakövetelményekhez, de azoknál lényegesen többet ad.

A tantervet úgy igyekeztünk kialakítani, hogy átfogó szemléletet és mélyebb megértést nyújtson a szervezet holisztikus működéséről, az egyes betegségek kialakulásáról, tüneteiről, kezeléséről.

Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzés természetes módszereire, és ismertetésre kerülnek a népegészségügyben alkalmazott korszerű kockázatbecslő skálák is. Foglalkozunk az egyes életkorok sajátosságaival, igényeivel, amely a gyógyítást, tanácsadást alapvetően befolyásolja. Kiemelt terület a masszázs oktatás megalapozására a mozgás szervrendszer, melyet a gyógytornász szakirány tankönyvei alapján tanítunk. 

 A vizsgafelkészítésen túl az egyetemi oktatásban szereplő, naprakész ismereteket igyekszünk érthetően, szemléletesen és gyakorlatiasan átadni. Ez a modul mindazok számára értékes lehet, akik gyógyítással, masszázzsal, vagy egyéb holisztikus terápiával foglalkoznak. A jelenlegi képzést  szeretnénk megosztani a közösség tagjain túl barátokkal, érdeklődőkkel, hogy támogatott formában végezhessék ez irányú tanulmányaikat.  Az egyesület örömmel fogadja rövid pályázatukat, és a létszám kitöltéséig várjuk őket is csoportunkban. A családias hangulatú gyakorlati foglalkozásokat a Tanyán, természetes környezetben tartjuk, kapcsolódva a tavasszal indult gyógyítással foglalkozó kezdeményezésekhez. Az elméleti óráknak Budapest egyik barátságos közösségi háza ad új otthont.

Az oktatás az eddigi évekhez hasonlóan továbbra is felajánlás formájában történik, így az  Iskolával teljes mértékben a Tanya fejlesztését és közös céljaink megvalósítását támogathatjátok, akár mint résztvevők, akár mint a lehetőséget továbbadók.

Két végzős csoportunk szép vizsgaeredményei tükrözik mind a gyakorlók, mind az oktatók elkötelezettségét az emberek és a gyógyítás iránt,  amit minden eddigi résztvevőnek szeretnék szívből megköszönni.

Érdeklődni és pályázni a támogatásra Eredics Anitánál lehet a daotaiji@gmail.com címen.

Sok szeretettel várunk mindenkit!
András, Ancsa