Alternatív mozgás és masszázsterapeuta képzés 2015

Alternatív mozgás és masszázsterapeuta képzés 2015

2015 május végén új Alternatív mozgás és masszázsterapeuta és Fitoterapeuta képzést indít egyesületünk. A képzés az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ szakmai vizsgájára készít fel, ahol a szakiránynak megfelelő oklevél megszerzésére ad lehetőséget.

A modulok a természetgyógyász képzés metodikáját követik tartalmukban és felépítésükben.

Egészségügyi modul

Magában foglalja a test anatómiáját, élettanát, a különböző életkorok sajátosságait, az egészséges életmód, az egészségnevelés és egészségfejlesztés korszerű szemléletét.  A kórtani ismeretek mellett bemutatja a betegségek kialakulását, hajlamosító tényezőit, a megelőzés és korai szűrés jelentőségét. Az egyes betegségek részletes bemutatásán túl, betekintést ad gyógyításukba, diétás és életmódbeli tanácsadásukba. A modul része az elsősegélynyújtás és az alapvető sürgősségi kórképek felismerése.

Természetgyógyászati modul

Bemutatja a természetgyógyászat Magyarországon elfogadott ágait, történeti hátterüket, szakmai, jogi és etikai vonatkozásaikat. Az egyes eljárások részletes ismertetése mellett, gyakorlati órák keretében megismerkedhetünk többek között mozgásos eljárásokkal, masszázzsal, reflexológiával, kineziológiával, étkezési és gyógynövény terápiákkal. A modul része egy öt napos életmódtábor.

Szakmai modulok

Alternatív mozgás és masszázs terapeuta

A szakirányon végzők alternatív mozgásformák oktatására, csoportok vezetésére és az általuk gyakorolt masszázsok gyógyító alkalmazására kapnak oklevelet. A képzés része a Taijiquan, Qigong, Do-in és egyes jóga ászanák megismerése, valamint a déli stílusú thai masszázs elmélete és gyakorlati alkalmazása. A két fő módszer mellett a modul légzésterápiát, relaxációt és meditációs módszereket is magában foglal.

Fitoterapeuta

A szakirányon a gyógynövények alkalmazását, hatóanyagait, kivonási eljárásait és receptúra képzését sajátíthatjuk el. A gyakorlati foglalkozásokon a növények felismerését, gyűjtését, szárítását, különböző kivonatok készítését gyakorolhatjuk. A tanfolyam során a gyógyító ételek és fűszernövények is bemutatásra kerülnek.

Egyesületünk lehetőséget nyújt tagjainkon kívül is a részvételre, támogatott képzés formájában.

Jelentkezést és rövid pályázatot Eredics Anitánál, a daotaiji@gmail.com címen tudtok leadni.