Su-la-ce : Feljegyzések Lin-csiről

Meghívó Sári László könyvbemutatójára

2011. december 17./szombat/18.00 - 19.30

helyszín: Sambhala Tibet Központ

A Sári László által közreadott, Lin-csi apát bölcseletét rendhagyó formában bemutató harmadik kötet bátrabbnak tűnik, mint az előzőek (Reggeli beszélgetések Lin-csi apát kolostorában, Az Ifjú Lin-csi vándorlásai). Az új kötetről Radócz Gábor és Brys Zoltán faggatja a szerzőt.

Lin-csi fennmaradt tanításaiban a konvencionális elemek mellett az ikonoklasztázia is tetten érhető, számos róla szóló történet a buddhizmuson kívül a New-Ageben, a minimalizmusban, és a mindfullness trendben is tovább él.  E gondolkodásmód megértése a nyugati ember számára ugyanakkor nem triviális feladat.

Sári László magyar-tibeti szakon végzett  az ELTE-n, kutatási területe a buddhista filozófia, tibeti irodalom. Jeles tibetológus, a doktori disszertációját a tibeti verselmélet kérdéseiből írta. A VI.dalai láma költészetét és a tibeti népköltészetet is Sári László munkásságán keresztül ismerhették meg a magyar olvasók.

Radócz Gábor programozó matematikusként különleges logikával közelíti Lin-csi apát munkásságát és Sári László új kötetét. Brys Zoltán a Lege Artis Medicinae munkatársaként pedig szintén rendhagyó szempontokkal készül a könyvbemutatóra.

Izgalmas beszélgetésnek ígérkezik, mindenkit szeretettel várunk.

http://www.tibet.hu/epocha-reszletek/sari-laszlo-2011-dec